22/4/08

Recomanacions literàries

Amb Sant Jordi a les portes, us proposem dos llibres més que interessants:

“Memòries (I) 1930-1980” de Jordi Pujol”. Aquesta obra és la primera part de les memòries de Jordi Pujol, el polític, sense cap mena de dubte, més important que ha donat Catalunya en els darrers segles. L’obra comença al 1930, data del seu naixement, i acaba al 1980, any en què va guanyar les primeres eleccions catalanes al capdavant de la candidatura de Convergència i Unió, convertint-se en President de la Generalitat de Catalunya.
En aquest primer volum, doncs, podem conèixer els seus orígens, vivències, consciència política, vida familiar i el què el va dur a dedicar la seva vida a Catalunya. Actualment, ja s’està treballant en l’elaboració del segon volum de les seves memòries, que comptaran amb un important contingut polític.
Jordi Pujol ha estat una peça fonamental del catalanisme del segle XX, un líder polític carsimàtic, en la clandestinitat, sota la dictadura franquista i com a president de la Generalitat de Catalunya durant sis legislatures consecutives. L’obra, doncs, permet entendre no només la seva figura, sinó la història recent de la nostra nació. Imprescindible!

"Democràcia a sang freda" de David Madí. A partir de l'experiència com a director de les campanyes d'Artur Mas, Madí fa un àcid repàs a la política catalana dels darrers anys. Parla sobre la possibilitat que Duran liderés el partit si aquest s'hagués fusionat, de l'hipotètic trencament entre CDC i UDC, de les bambalines de Mas, Carod, Montilla, Maragall o Benach, i de la reunió a Madrid per aprovar l'estatut, entre d'altres. Si es vol conèixer la part més obscura de la política catalana, aquesta és una bona ocasió.